Slagerij Slager - Panklaar maken van wild en gevogelte

Cursus
CVO
Afgelopen
Officiële naam
Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte
Onderwijsinstelling
CVO Vitant
Website
Cursuspagina
Opleiding
Wild- en Gevogelteslager (CVO Vitant)

Praktische informatie

Periode
05.09.2023 - 31.01.2024
Lesdag
dinsdag
Lesmoment
avond
Lestijden
80
Lesvorm
Contactonderwijs
Duaal leren
Neen
Inschrijvingsgeld
€ 120
Extra studiekosten
€ 40
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Bekijk op de cursuspagina wanneer een nieuwe opleiding start

Inhoud van de cursus

Officiële naam
Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte
Opleidingsprofiel
Omschrijving

In deze module leert men het wild, gevogelte, konijnen en exotische vleessoorten ontvangen en controleren. Tevens leert men deze dieren leeg en schoon maken en versnijden, alsook de karkassen en/of stukken vlees verwerken (uitsnijden, uitbenen, afwerken), klein snijden, klieven of hakken. Men leert tevens braadvlees, blinde vinken, braadworsten, … met vlees van gevogelte, wild, konijnen en/of exotische vleessoorten maken. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.

Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Slagerij
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Lesplaats

Desguinlei 244
2018 Antwerpen

51.19861, 4.39781