Slagerij Slager - Panklaar maken van wild en gevogelte
Cursus
•
Afgelopen
- Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte
Praktische informatie
- Periode
- 05.09.2023 - 31.01.2024
- Lesdag
- dinsdag
- Lesmoment
- avond
- Lestijden
- 80
- Lesvorm
- Contactonderwijs
- Duaal leren
- Neen
- Inschrijvingsgeld
- € 120
- Extra studiekosten
- € 40
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
Bekijk op de cursuspagina wanneer een nieuwe opleiding start
Inhoud van de cursus
- Officiële naam
- Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte
- Opleidingsprofiel
- Omschrijving
In deze module leert men het wild, gevogelte, konijnen en exotische vleessoorten ontvangen en controleren. Tevens leert men deze dieren leeg en schoon maken en versnijden, alsook de karkassen en/of stukken vlees verwerken (uitsnijden, uitbenen, afwerken), klein snijden, klieven of hakken. Men leert tevens braadvlees, blinde vinken, braadworsten, … met vlees van gevogelte, wild, konijnen en/of exotische vleessoorten maken. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
- Thema's
- Voeding en horeca
Voeding en horeca > Slagerij - Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
Lesplaats
Desguinlei 244
2018 Antwerpen
2018 Antwerpen