Wild- en Gevogelteslager

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Wild- en Gevogelteslager diagram image
  • In deze module leert men de voorraad opvolgen, tekorten vaststellen en bestellingen maken, bewust omgaan met grondstoffen in relatie tot de kostprijs van de producten. Tevens leert men volledige dieren, karkassen, stukken vlees aankopen en onderhandelen in verband met de aankoopvoorwaarden, alsook het rode organenpakket sorteren. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men groenten en fruit wassen en schoonmaken, alsook eenvoudige soepen, sauzen, salades, gerechten en traiteurschotels bereiden volgens recept en deze opslaan in de koeling. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men het wild, gevogelte, konijnen en exotische vleessoorten ontvangen en controleren. Tevens leert men deze dieren leeg en schoon maken en versnijden, alsook de karkassen en/of stukken vlees verwerken (uitsnijden, uitbenen, afwerken), klein snijden, klieven of hakken. Men leert tevens braadvlees, blinde vinken, braadworsten, … met vlees van gevogelte, wild, konijnen en/of exotische vleessoorten maken. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men gerechten en traiteurschotels met wild, gevogelte, konijnen en/of exotische vleessoorten bereiden en deze opslaan in de koeling en men leert (vlees)producten en geleibereidingen op basis van wild, gevogelte, konijnen en/of exotische vleessoorten maken. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband en het organiseren van de eigen werkzaamheden, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module past men competenties die in voorgaande modules werden aangeleerd, toe in een reële werkomgeving. Men ontvangt, controleert en verwerkt karkassen en/of stukken vlees van wild, gevogelte, konijnen en exotische vleessoorten. Men leert ook werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    160

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men gerechten, slagerijproducten, (traiteur)schotels versieren en in de toonbank plaatsen, alsook gerechten, slagerijproducten en -specialiteiten, traiteurschotels verpakken. Tevens leert men ook verkopen, de bestelling van de klant opnemen, hem informeren over de herkomst van het vlees en de bereidingswijze én de voorraad opvolgen en bestellingen plaatsen. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, het opvolgen van vaktechnieken, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men gerechten, slagerijproducten, (traiteur)schotels versieren en in de toonbank plaatsen, schikken en presenteren, kippen in de grill plaatsen alsook gerechten, slagerijproducten, traiteurschotels verpakken en etiketteren. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Wild- en Gevogelteslager Volwassenenonderwijs leert men het vlees van wild, gevogelte, konijn en/of exotische vleessoorten beoordelen, aankopen, versnijden, verwerken en verkopen teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van bereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Slagerij
Ingericht vanaf
01.09.2016
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
600
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Ja

Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken