Sommelier

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
CVO Kisp
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Dranken
Locaties
Provincie Vlaams-Brabant

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Sommelier Volwassenenonderwijs leert men om zich te verdiepen in de verschillende productieprocessen, wijnen en/of bieren te degusteren en te serveren, de gast advies te geven bij de keuze, bestellingen op te nemen en uit te voeren, in samenspraak de wijn- en/of bierkaart op te maken, wijnen en bieren aan te kopen en de verkoop ervan te promoten en de voorraadkelder te beheren teneinde de gast optimaal te bedienen.

Klantvriendelijk, hygiënisch, voedselveilig, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Onderwijstaal
Nederlands
Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Sommelier

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
Initiatie wijnkennis en -degustatie
Officiële naam: Initiatie Wijnkennis en -degustatie
04.09.2023 10.06.2024 maandag avond 1785 Merchtem 80
Kennis en degustatie Franse wijnen
Officiële naam: Kennis en degustatie Franse wijnen
12.09.2023 18.06.2024 dinsdag avond 1785 Merchtem 80
Kennis en degustatie wereldwijnen
Officiële naam: Kennis en degustatie wereldwijnen
11.09.2023 17.06.2024 maandag avond 1785 Merchtem 80