Hotelbedrijf
Opleidingsprofiel
•
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.
Opbouw en modules
-
Deze module omvat het leren serveren van, aanbevelen van en toelichting geven over wijn. De nadruk ligt op: -de reglementering en algemene wetgeving van wijn -het verklaren van het productieproces van wijnen -het bewaren van wijn -basistechnieken van het degusteren en beoordelen van wijn -het serveren van wijn -beschrijven van de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken verkrijgt men een inzicht in het werk in de keuken. De nadruk ligt op: -het voorbereiden van groenten en fruit -het afwegen en klaarzetten van ingrediënten -een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
Aan de hand van eenvoudige handelingen verkrijgt men een inzicht in het werk in de zaal. De nadruk ligt op: -het voorbereiden en klaarzetten van een zaal -een beeld krijgen van de sector met zijn verschillende mogelijkheden. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
Het integreren van planning, organisatie, commercieel inzicht in de diverse operationele taken staan in deze module centraal. In deze module worden veiligheid en hygiëne uitvoerig behandeld.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module worden volgende onderwerpen uitvoerig behandeld: -specifieke beroepsreglementering -welzijn en veiligheid op het werk. Het integreren van de specifiek toepasbare reglementeringen en inzicht in de diverse operationele taken staan hier centraal.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het aanleren van bereidingen met vis. De nadruk ligt op: -het voorbereiden van groenten en fruit -het voorbereiden van vis -het uitvoeren van bereidingen met vis -het versnijden en schikken na de bereiding -het bereiden van begeleidende sauzen voor vis -het bereiden van soepen. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het aanleren van bereidingen met vlees en gevogelte. De nadruk ligt op: -het voorbereiden van groenten en fruit -het voorbereiden van vlees en gevogelte -het uitvoeren van bereidingen met vlees en gevogelte -het versnijden en schikken na de bereiding -het bereiden van begeleidende sauzen voor vlees en gevogelte -het bereiden van soepen op basis van vlees en gevogelte. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat de uitbreiding van de bereidingstechnieken op een gamma van recepten die gangbaar zijn in een restaurant. De nadruk ligt op: -het zelfstandig leren werken -het toepassen van verschillende bereidingstechnieken op een breed gamma van gerechten -het werken aan de kaart in de keuken. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het zelfstandig leren werken in een restaurantzaal. De nadruk ligt op: -het uitvoeren van zaalversnijdingen en -bereidingen -het verzorgen van een dienst aan de kaart in de zaal -het bedienen van klanten. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het inoefenen van het serveren van verschillende dranken die geserveerd worden in een restaurant of bij banketten. De nadruk ligt op: -het tappen en schenken van bier -het schenken en het serveren van alcoholische en niet-alcoholische dranken -het klaarmaken, het schenken en het serveren van warme dranken. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het inoefenen van basishandelingen en het voorbereiden van warme gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leert men zijn meerdere helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten. De nadruk ligt op: -het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte -het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken -het bereiden van warme basissauzen -het bereiden van warme basissoepen. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het inoefenen van technieken bij het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon. Men leert hier hoe gerechten worden afgehaald in de keuken. Ook worden de draagtechnieken aangeleerd en veelvuldig ingeoefend. De nadruk ligt op: -het klaarzetten van de zaal en het dienstmaterieel -het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon -het afhalen van gerechten uit de keuken -het toepassen van draagtechnieken. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het inoefenen van basishandelingen en het voorbereiden van koude gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leert men zijn meerdere helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten. De nadruk ligt op: -het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte -het toepassen van elementaire koude basisbereidingstechnieken -het bereiden van koude basissauzen -het bereiden van koude basissoepen. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het aanleren van nagerechten. De nadruk ligt op: het uitvoeren van basisbereidingen voor hoteldesserts en banketgebak het toepassen van decoratietechnieken en dresseertechnieken. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het aanleren van technieken bij het ontvangen en bedienen van gasten. De nadruk ligt op: -het verwelkomen en het begeleiden van gasten -het opdienen van gerechten en dranken -het afruimen van de tafels -het behandelen van klachten. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
-
-
Deze module omvat de uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met streekgerechten die gangbaar zijn in een restaurant. De nadruk ligt op: -het zelfstandig leren werken -het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekgerechten -het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekproducten. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat de uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met vis, schaal- en schelpdieren die gangbaar zijn in een restaurant. De nadruk ligt op: -het zelfstandig leren werken -het uitvoeren van bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren -het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren -het bereiden van soepen op basis van vis, schaal- en schelpdieren. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat de uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met vlees die gangbaar zijn in een restaurant. De nadruk ligt op: -het zelfstandig leren werken -het uitvoeren van bereidingen met vlees, gevogelte en wild -het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vlees, gevogelte en wild -het bereiden van soepen op basis van vlees, gevogelte en wild. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het aanleren van de technieken bij het opmaken van bestellingen, de bediening van de gasten en de voorbereidingen tot de zaalbereidingen en -versnijdingen. De nadruk ligt op: -het opnemen van bestellingen -het bedienen van gasten -het uitvoeren van zaalversnijdingen en –bereidingen. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
Deze module omvat het aanleren van technieken bij het opmaken van bestellingen, het bedienen van gasten en het voorbereiden van zaalversnijdingen en -bereidingen. De nadruk ligt op: -het opnemen van bestellingen -het bedienen van gasten -het voorbereiden van zaalversnijdingen en –bereidingen. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen
Omschrijving van het opleidingsprofiel
De beroepsopleiding Hotelbedrijf hoort thuis in het studiegebied Voeding. Van deze opleiding is er geen beroepsprofiel gemaakt. Na de opleiding Hotelbedrijf is men in staat om de taken van een keuken- en zaalverantwoordelijke op zich te nemen.
- Thema's
-
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Bediening - Ingericht vanaf
- 01.09.2008
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
- Lestijden
- 1320
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
- Studiebewijs
- Certificaat
- Beroepskwalificatie
- Neen
- Diplomagerichte opleiding
- Ja