Kelner banketdienst

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Kelner banketdienst diagram image
  • In deze module wordt het bedienen van gasten bij banketten en de zaalversnijdingen en -bereidingen bij banketten aangeleerd. De nadruk ligt op: - het verzorgen van een receptie - het bedienen van gasten bij een banket. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Aan de hand van eenvoudige handelingen verkrijgt men een inzicht in het werk in de zaal. De nadruk ligt op: -het voorbereiden en klaarzetten van een zaal -een beeld krijgen van de sector met zijn verschillende mogelijkheden. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Deze module omvat het inoefenen van het serveren van verschillende dranken die geserveerd worden in een restaurant of bij banketten. De nadruk ligt op: -het tappen en schenken van bier -het schenken en het serveren van alcoholische en niet-alcoholische dranken -het klaarmaken, het schenken en het serveren van warme dranken. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Deze module omvat het inoefenen van technieken bij het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon. Men leert hier hoe gerechten worden afgehaald in de keuken. Ook worden de draagtechnieken aangeleerd en veelvuldig ingeoefend. De nadruk ligt op: -het klaarzetten van de zaal en het dienstmaterieel -het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon -het afhalen van gerechten uit de keuken -het toepassen van draagtechnieken. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Deze module omvat het aanleren van technieken bij het ontvangen en bedienen van gasten. De nadruk ligt op: -het verwelkomen en het begeleiden van gasten -het opdienen van gerechten en dranken -het afruimen van de tafels -het behandelen van klachten. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Deze module omvat het aanleren van de technieken bij het opmaken van bestellingen, de bediening van de gasten en de voorbereidingen tot de zaalbereidingen en -versnijdingen. De nadruk ligt op: -het opnemen van bestellingen -het bedienen van gasten -het uitvoeren van zaalversnijdingen en –bereidingen. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Deze module omvat het aanleren van technieken bij het opmaken van bestellingen, het bedienen van gasten en het voorbereiden van zaalversnijdingen en -bereidingen. De nadruk ligt op: -het opnemen van bestellingen -het bedienen van gasten -het voorbereiden van zaalversnijdingen en –bereidingen. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

De beroepsopleiding Kelner banketdienst hoort thuis in het studiegebied Voeding. Van deze opleiding is er geen beroepsprofiel gemaakt. De Kelner banketdienst zorgt voor de schoonmaak (mastiek) van het zaalmateriaal en meubilair; hij schikt tafels en stoelen, legt linnen, plaatst bestek en vaatwerk, decoreert de zaal en de tafels (tafelversieringen, bloemen, e.a.), zorgt voor de mise-en-place voor aperitieven, nagerechten, koffie en toebehoren en geeft werkinstructies aan de commis en zaalmedewerker en neemt deel aan het werk. Hij neemt kennis van het verloop van de maaltijd en maakt de nodige instructies over aan het keukenpersoneel. Hij neemt deel aan de dienst. Hij ruimt de tafels af, schikt en bergt het bedieningsmateriaal op, zorgt voor orde en netheid in de zaal en neemt deel aan de voorbereiding en uitvoering van festiviteiten, banketten en buffetten.

Ingericht vanaf
01.09.2008
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
360
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Neen