Koken

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Koken diagram image
  • In deze module zijn zoutarm, suikerarm, vegetarisch, vetarm,… criteria die het aanpassen van het menu bepalen. Maatschappelijke trends en doelgroep zorgen voor klemtonen in het uitwerken van bereidingen, gerechten en menu’s. De cursist maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist diverse degen en vullingen bereiden en verwerken. Hij maakt hierbij gebruik van diverse technieken.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist elementaire kooktechnieken uit te voeren. Hij bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een menu bereiden in functie van bepaalde gelegenheden m.n. familiebijeenkomst –feestjes, bijzondere feestdagen in huiselijke kring, …. Hij maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken. Daarnaast leert hij de regels van gastvrijheid en leert hij oog te hebben voor de tafeldienst m.n. tafel schikken, opdienen en afdienen.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een dagmenu bestaande uit een soep, een hoofdgerecht en een dessert bereiden. Hij maakt hierbij gebruik van eenvoudige kooktechnieken.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een volledig menu bereiden. Traditionele gerechten worden in deze module vervangen door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de trends. Voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden worden verwerkt in hedendaagse gerechten. De cursist maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Waar kan je deze opleiding volgen?

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In deze opleiding worden diverse kook- en baktechnieken aangeleerd. Na het beëindigen van deze opleiding kan de cursist voor een maaltijd zorgen in het dagelijkse gebruik. 

Daarnaast is er aandacht voor het meer familiaal feestelijk gebruik van kook- en presentatietechnieken bij specifieke gelegenheden zoals feestdagen, verjaardagen enz

Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Koken voor elke dag
Ingericht vanaf
01.02.2014
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
480
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Neen