Socio-Culturele Integratie R1
•
Opbouw en modules
-
In de module “Educatieve Redzaamheid” leert de cursist over het Vlaamse onderwijsaanbod en de structuur ervan en over de mogelijkheden van zinvolle vrijetijdsbesteding om tegemoet te komen aan de behoefte van snelle en vlotte integratie.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 60
Zoek waar je dit kan volgen -
In de module "Sociale Redzaamheid / Maatschappij Oriëntatie 1" leert de anderstalige, eventueel mits begeleiding, de eerste stappen zetten naar een autonoom functioneren binnen de meest elementaire sociaal – culturele kenmerken van de Nederlandstalige samenleving van België gesitueerd in de westerse cultuur, om tegemoet te komen aan de concrete behoefte van snelle en vlotte integratie.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 60
Zoek waar je dit kan volgen -
In de module "Sociale Redzaamheid / Maatschappij Oriëntatie 2" leert de anderstalige, eventueel mits begeleiding, de eerste stappen zetten naar een autonoom functioneren binnen de meest elementaire sociaal – culturele kenmerken van de Nederlandstalige samenleving van België gesitueerd in de westerse cultuur, om tegemoet te komen aan de concrete behoefte van snelle en vlotte integratie.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 60
Zoek waar je dit kan volgen
Omschrijving van het opleidingsprofiel
De opleiding Socio-Culturele Integratie R1 hoort thuis in het Studiegebied NT2. NT2-opleidingen situeren zich op een bepaald niveau, in het decreet 'richtgraad' genoemd. Een richtgraad is "een specifieke graad binnen het secundair onderwijs voor sociale promotie voor studiegebieden die niet in graden, overeenstemmend met die van het secundair onderwijs, ingedeeld kunnen worden." (art. 3,42°) 1
In de opleiding Socio-Culturele Integratie R1 wordt de cursist de mogelijkheid geboden de kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes van NT2 te toetsen aan de praktijk. Na de opleiding heeft de cursist weet van een aantal elementaire gegevens van de democratische Nederlandstalige samenleving van België en kan hij er ook naar handelen zodat hij, eventueel mits begeleiding, de eerste stappen kan zetten naar een autonoom functioneren binnen onze maatschappij. De cursist toont, in een sfeer van wederzijds respect, begrip voor het anders zijn van de samenleving waarin hij nu leeft en die hij mee vormt tot multiculturele samenleving.De opleiding Socio-Culturele Integratie R1 hoort thuis in het Studiegebied NT2. NT2-opleidingen situeren zich op een bepaald niveau, in het decreet 'richtgraad' genoemd. Een richtgraad is "een specifieke graad binnen het secundair onderwijs voor sociale promotie voor studiegebieden die niet in graden, overeenstemmend met die van het secundair onderwijs, ingedeeld kunnen worden." (art. 3,42°) 1 In de opleiding Socio-Culturele Integratie R1 wordt de cursist de mogelijkheid geboden de kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes van NT2 te toetsen aan de praktijk. Na de opleiding heeft de cursist weet van een aantal elementaire gegevens van de democratische Nederlandstalige samenleving van België en kan hij er ook naar handelen zodat hij, eventueel mits begeleiding, de eerste stappen kan zetten naar een autonoom functioneren binnen onze maatschappij. De cursist toont, in een sfeer van wederzijds respect, begrip voor het anders zijn van de samenleving waarin hij nu leeft en die hij mee vormt tot multiculturele samenleving.
- Thema's
-
Nederlands 2de taal (NT2 voor anderstaligen)
Nederlands 2de taal (NT2 voor anderstaligen) > Nederlands specifieke opleidingen - Ingericht vanaf
- 24.05.2020
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
- Lestijden
- 180
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
- Studiebewijs
- Certificaat
- Beroepskwalificatie
- Neen
- Diplomagerichte opleiding
- Neen