Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro diagram image

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Verantwoordelijke brasserie taverne bistro worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bedienen van gasten, het uitvoeren van werkzaamheden in de zaal, het bereiden van consumptie-ijsproducten en het bereiden van snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten. Na de opleiding kan de cursist: richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven de lokalen en het zaalmaterieel onderhouden over de sector een algemeen beeld opbouwen onder begeleiding de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren onder begeleiding een zaal klaarzetten onder begeleiding de omgang met gasten verzorgen onder begeleiding gasten bedienen onder begeleiding de werkzaamheden in de zaal uitvoeren de werkzaamheden in de zaal uitvoeren eenvoudige zaalbereidingen voorbereiden specifieke zaalbereidingen uitvoeren zaalversnijdingen voorbereiden gasten bedienen de bar voorbereiden alcoholvrije dranken schenken bier schenken de bar voorbereiden alcoholhoudende dranken schenken cocktails en gemengde dranken schenken warme dranken schenken wijn schenken de lokalen en bakkerijmaterialen onderhouden onder begeleiding consumptie-ijs en consumptie-ijsproducten bereiden producten bewaren taprituelen uitvoeren een bestelling uitvoeren de installaties en het materiaal onderhouden een toog beheren snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten bereiden de installaties en het materiaal onderhouden veiligheid en hygiëne naleven voorraadbeheer beheersen elementen uit de wetgeving beschrijven beroepsreglementering toepassen het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken organiseren voeding- en drankencontrole bewaken 

Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Bediening
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Ingericht vanaf
01.09.2008
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
720
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Ja