Frans – Opstap talen

Opleidingsprofiel
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Frans – Opstap talen diagram image
  • De module “Opstap Frans functioneren” (BE G065) maakt deel uit van het traject Frans - Opstap talen. In deze module maakt de cursist kennis met zeer basale taaldoelen. Dit betekent dat de taalgebruiker in de samenleving met zeer beperkte talige middelen communiceert om tegemoet te komen aan concrete behoeften uit zijn onmiddellijke omgeving. Deze module komt tegemoet aan de brede maatschappelijke vraag om ook voor volwassen cursisten met zeer beperkte leercompetenties een aanbod Frans te voorzien. Wie de doelen van deze module heeft bereikt, kan naargelang zijn wensen en bekwaamheden zijn leerweg voorzetten in de opleiding “Frans, niveau R 1, 1.1” van het studiegebied Talen in de Centra voor Volwassenenonderwijs of in het traject “Opstap TKO” van de opleiding Frans in de Centra voor Basiseducatie. Om die reden wordt in deze module ook expliciet aandacht besteed aan ontwikkelingsdoelen “Leren leren”. De mondelinge en schriftelijke vaardigheden, de doelen “Leren leren” en de attitudes worden bij voorkeur geïntegreerd aangeboden. In deze module wordt expliciet aandacht besteed aan de sleutelcompetenties “Kunnen omgaan met numerieke gegevens” en “Kunnen eigen leren en presteren verbeteren”. Voor het centrum geldt hiervoor een inspanningsverplichting.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    60

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

De opleiidng Frans - Opstap talen beschrijft het oriënteringsniveau (absolute minimum). Dit betekent dat de taalgebruiker in de samenleving met zeer beperkte talige middelen communiceert om tegemoet te komen aan concrete behoeften uit zijn onmiddellijke omgeving.

Thema's
Talen
Talen > Frans
Ingericht vanaf
01.09.2007
Niveau
Basiseducatie
Lestijden
60
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Neen

Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken