Bekister-Betonneerder

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Bekister-Betonneerder diagram image
  • In deze module leert de cursist met gepaste en gekeurde hijshulpmiddelen op een correcte manier lasten aan te slaan met het oog op het verplaatsen van bouwmaterialen naar en op de werf. Er is daarbij bijzondere aandacht voor de veiligheid van zichzelf en de omgeving. De cursist leert specifieke risico’s inschatten en gepast reageren bij problemen of gevaarlijke situaties. De competenties en kennis komen geïntegreerd aan bod in de module. De module wordt als geheel geëvalueerd.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    20

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist Isolerende bekistingen uitvoeren. De cursist bepaalt de juiste plaats en structuur van de bekisting en brengt ze op de gewenste afmetingen. De cursist leert de bekisting afstellen en het geheel verbinden en plaatst stutten en schoren. . De cursist besteedt ook aandacht aan het gewenste uitzicht. Bij het betonneren leert de cursist het verse beton controleren op de vereiste kwaliteit, storten en verdichten van beton en beschermen van het beton en de bekisting tijdens de verharding van het beton. Wanneer het beton is uitgehard, leert de cursist de bekisting verwijderen.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist systeembekistingen uitvoeren. De cursist bepaalt de juiste plaats en structuur van de bekisting en brengt ze op de gewenste afmetingen. De cursist leert de bekisting afstellen en het geheel verbinden en plaatst stutten en schoren. . De cursist besteedt ook aandacht aan het gewenste uitzicht. Bij het betonneren leert de cursist het verse beton controleren op de vereiste kwaliteit, storten en verdichten van beton en beschermen van het beton en de bekisting tijdens de verharding van het beton. Wanneer het beton is uitgehard, leert de cursist de herbruikbare systeembekisting verwijderen.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist traditionele bekistingen uitvoeren. De cursist bepaalt de juiste plaats en structuur van de bekisting en brengt ze op de gewenste afmetingen. De cursist leert de bekisting afstellen en het geheel verbinden en plaatst stutten en schoren. . De cursist besteedt ook aandacht aan het gewenste uitzicht. Bij het betonneren leert de cursist het verse beton controleren op de vereiste kwaliteit, storten en verdichten van beton en beschermen van het beton en de bekisting tijdens de verharding van het beton. Wanneer het beton is uitgehard, leert de cursist de bekisting verwijderen.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men om veilig te werken op hoogte. Men leert correct gebruikmaken van ladders en steigers. Men leert om een eenvoudige steiger op te bouwen, te controleren, te beveiligen en te betreden. Men gebruikt hiervoor de nodige beschermingsmiddelen
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    20

    Zoek waar je dit kan volgen

Waar kan je deze opleiding volgen?

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Bekister-Betonneerder Volwassenenonderwijs leert men prefabelementen monteren, bekistingen uitvoeren  én storten, men verdicht en beschermt beton op de bouwwerf teneinde betonnen structuren met of zonder wapening te construeren volgens plan.
Thema's
Bouw, hout en interieur
Bouw, hout en interieur > Ruwbouw
Ingericht vanaf
01.02.2023
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
200
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen