Plaatwerker

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Plaatwerker diagram image
  • In deze module leert de cursist fouten opsporen aan het chassis van een voertuig en eenvoudige herstellingen uitvoeren. De cursist meldt de nodige vervangingen steeds aan een verantwoordelijke.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist om carrosserie-elementen te herstellen en te vervangen. De cursist heeft hierbij oog voor de geometrie van het chassis, de zelfdragende carrosserie, het onderstel, … De cursist herstelt en/of vervangt al dan niet dragende plaatonderdelen in functie van de voorschriften van de constructeur. Na de herstelling brengt de cursist kitten en corrosiewerende producten aan. De competenties en kennis komen geïntegreerd aan bod in de module. De module wordt als geheel geëvalueerd.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    120

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist vervormde carrosserie-elementen weer recht te trekken of te vervangen. De cursist maakt tijdens de herstellingswerken gebruik van verschillende verbindingstechnieken.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Plaatwerker Volwassenenonderwijs leert men carrosserie-elementen vervangen en het herstellen van beschadigde plaatonderdelen teneinde deze weer in vorm te brengen.
Thema's
Voertuigen en fietsen
Voertuigen en fietsen > Carrosserie
Ingericht vanaf
01.02.2021
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
240
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen

Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken