Hulpbarman

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Hulpbarman diagram image
  • In deze module leert de cursist kleine koude en warme snacks en ijsbereidingen samenstellen, afwerken en opdienen volgens de bestellingen. Volgende generieke competenties zullen in deze module geïntegreerd aan bod komen: - werkt in teamverband - werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, molieu, kwaliteit en welzijn - werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid - werkt integer
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist dranken bereiden en bedienen, inclusief dranken aan de gast adviseren, de bestelling opnemen en de betaling voorbereiden en innen. Het op gepaste wijze omgaan met de gast en oog hebben voor diens behoeftes neemt een belangrijke plaats in de module. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het voorbereiden en klaarzetten van ruimtes en bar, het af- en opruimen, het reinigen en opruimen van glazen en koppen en het ontvangen, controleren en beheren van goederen en voorraden. Volgende generieke competenties zullen in deze module geïntegreerd aan bod komen: - werkt in teamverband - werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn - werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid - handelt integer
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Hulpbarman Volwassenenonderwijs leert men te ondersteunen bij de ontvangst van gasten, dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen, dranken en/of kleine gerechten te bereiden en te serveren en de rekening op te maken, teneinde de gast optimaal te bedienen. 

Klantvriendelijk, hygiënisch, voedselveilig, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Dranken
Ingericht vanaf
01.02.2022
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen