Medewerker spoelkeuken

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Medewerker spoelkeuken diagram image
  • In deze module leert de cursist in een spoelkeuken werken. Hij/Zij leert hoe de vaat te organiseren, af te wassen, af te drogen en op te bergen, een industriële vaatwasmachine te bedienen en te onderhouden. Hij/Zij neemt deel aan de inventarisatie van het vaatwerk en volgt de voorraad van afwasproducten en -materieel op. De cursist leert ook hoe de werkpost, het keukengerei en de keukenuitrusting te onderhouden en schoon te maken
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Medewerker spoelkeuken Volwassenenonderwijs leert men de vaat, de keukenuitrusting in een horecabedrijf of grootkeuken reinigen en schoonmaken volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf teneinde maaltijden te kunnen serveren op vaatwerk, proper conform voedselveiligheid. 

Ordelijk, net, hygiënisch en veilig werken zijn een rode draad in deze opleiding. 
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Ingericht vanaf
01.09.2020
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
80
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen