Grootkeukenkok
Opleidingsprofiel
•
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.
Opbouw en modules
-
In deze module leert de cursist eenvoudige gerechten met groenten en kruiden bereiden, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het samenstellen en verpakken van maaltijdpakketten of het afsluiten van dienbladen (indien van toepassing).
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van vis.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van vlees en gevogelte.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze uitbreidingsmodule verdiept de cursist zich in de specifieke setting van de eventcatering. Hierbij voorziet de cursist catering op maat van een event op locatie. Het kan gaan om verschillende types van events (bijvoorbeeld huwelijksfeesten, bedrijfsfeesten, optredens, enz.), zowel op kleine als op grote schaal (bijvoorbeeld festival, bij mensen thuis, enz.). Niet alleen het bedenken, samenstellen en bereiden van de gerechten, maar ook de efficiënte organisatie, uitvoering en naverwerking van de eventcatering komen in deze module aan bod. Zo dient er o.a. te worden nagedacht over bewaring, verpakking, transport en presentatie van de gerechten, met het oog op het brengen van het eindproduct bij de klant op een smaakvolle, kwaliteitsvolle en voedselveilige manier. Net zo goed wordt er aandacht besteed aan het correct recupereren van producten en het hygiënisch achterlaten van de locatie.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist gespecialiseerde grootkeukengerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden verrichten. De cursist legt zich toe op de kwaliteit en het niveau van de gespecialiseerde grootkeukengerechten met specifieke aandacht voor het à la minute werken, het gepast dresseren en het verzorgen van een buffet van gespecialiseerde grootkeukengerechten. Bovendien komt ook het samenstellen voor een aanbod voor de belangrijkste diëten en het beantwoorden van vragen en klachten van gasten aan bod.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist gespecialiseerde grootkeukengerechten bereiden, dresseren en klaarzetten, gecombineerd met het beheren van de grootkeuken. Ook voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten worden meegenomen. Naast het kookgebeuren en de bijhorende activiteiten legt de cursist zich toe op het samenstellen van gerechten en menu’s, het berekenen van de kostprijs en het beheren van voorraden en bestellingen.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist gespecialiseerde grootkeukengerechten bereiden, dresseren en klaarzetten, gecombineerd met het organiseren van de grootkeuken. Ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten worden meegenomen inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van gerechten met vlees en gevogelte; vis; groenten en kruiden en nagerechten en het voorbereiden van de maaltijddistributie. Naast het kookgebeuren en de bijhorende activiteiten legt de cursist zich toe op het organiseren en coördineren in en van de grootkeuken, op het samenwerken met en begeleiden van medewerkers.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden maken, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het begeleiden van medewerkers.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist grootkeukenbereidingen met vis maken, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van vis.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte maken, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van vlees en gevogelte.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist grootkeukennagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief de voorraden beheren.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen
Waar kan je deze opleiding volgen?
Omschrijving van het opleidingsprofiel
In de opleiding Grootkeukenkok Volwassenenonderwijs leert men op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten en voor de operationele werking van de grootkeuken zorgen, teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier.
Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.
- Thema's
-
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken - Ingericht vanaf
- 01.09.2021
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
- Lestijden
- 720
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
- Studiebewijs
- Certificaat
- Beroepskwalificatie
- Ja
- Diplomagerichte opleiding
- Ja