Mecanicien Bromfietsen en Motorfietsen

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

  • In deze module leert men een bromfiets en motorfiets assembleren en rijklaar maken volgens de voorschriften van de constructeur. Tijdens de assemblage wordt gebruikt gemaakt van producten, gereedschappen en machines, die noodzakelijk zijn om deze handelingen oordeelkundig uit te voeren. Er is daarnaast ook aandacht voor de administratieve afhandeling en het rapporteren van het eigen werk aan verantwoordelijke, collega’s en klanten. Men leert tevens zijn werkplek en de gereedschappen opruimen, onderhouden en afval correct sorteren.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men een diagnose te stellen met als doel bromfietsen te herstellen. Deze handelingen worden uitgevoerd rekening houdend met de richtlijnen van de constructeur en de milieunormen, gebruikmakend van de passende gereedschappen en meetapparatuur. Er is daarnaast ook aandacht voor de administratieve afhandeling en het rapporteren van het eigen werk aan verantwoordelijke, collega’s en klanten. Men leert tevens zijn werkplek en de gereedschappen opruimen, onderhouden en afval correct sorteren.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    160

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men een diagnose te stellen met als doel motorfietsen te herstellen. Deze handelingen worden uitgevoerd rekening houdend met de richtlijnen van de constructeur en de milieunormen, gebruikmakend van de passende gereedschappen en meetapparatuur. Er is daarnaast ook aandacht voor de administratieve afhandeling en het rapporteren van het eigen werk aan verantwoordelijke, collega’s en klanten. Men leert tevens zijn werkplek en de gereedschappen opruimen, onderhouden en afval correct sorteren.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    160

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men in het kader van een periodiek onderhoud herstellingen en vervangingen uitvoeren aan bromfietsen en motofietsen volgens de voorschriften van de constructeur. Er is daarnaast ook aandacht voor de administratieve afhandeling en het rapporteren van het eigen werk aan verantwoordelijke, collega’s en klanten. Men leert tevens zijn werkplek en de gereedschappen opruimen, onderhouden en afval correct sorteren.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    120

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Mecanicien Bromfietsen en Motorfietsen Volwassenenonderwijs leert men

bromfietsen en motorfietsen afleveringsklaar maken en toebehoren in- of opbouwen alsook het onderhoud, de herstelling en de vervanging van onderdelen en uitrusting van bromfietsen en motorfietsen volgens de veiligheidsvoorschriften en de regelgeving teneinde deze rijklaar te maken. 

Thema's
Voertuigen en fietsen
Voertuigen en fietsen > Onderhoud en herstellingen
Ingericht vanaf
01.09.2016
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
520
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Ja

Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken