Chocoladebewerker
Opleidingsprofiel
•
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.
Opbouw en modules
-
In deze module leert de cursist chocoladestukken bereiden, verwerken en afwerken. Hij leert tevens composities maken, bewaren en verpakken. Hij houdt hierbij rekening met de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist dessertkoekjes bereiden, bakken, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken, rekening houdend met de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module verwerft de cursist technieken chocoladebewerking om eenvoudige chocoladeproducten (zoals chocoladetruffels, studentenhaver, orangettes, met chocolade geënrobeerde producten) te bereiden, te verwerken, af te werken, te bewaren en te verpakken, rekening houdend met de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist de voorraad opvolgen en beheren, de productie plannen en bestellingen plaatsen, goederen ontvangen en de levering controleren, de financiële en administratieve gegevens opvolgen, alsook vaktechnieken, hygiëne en voedselveiligheid opvolgen.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist pralines bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken, rekening houdend met de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert de cursist de afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uitstallen, bewaren en verpakken, de klanten informeren en de producten verkopen. Onder “bakkerij- en aanverwante producten” wordt hier verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en ijsproducten.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen
Waar kan je deze opleiding volgen?
Omschrijving van het opleidingsprofiel
In de opleiding Chocoladebewerker Volwassenenonderwijs leert men chocoladeproducten bereiden, verpakken en afwerken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de gemaakte producten te verkopen.
- Thema's
-
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Bakkerij
Voeding en horeca > Zoetigheden bereiden - Ingericht vanaf
- 01.02.2015
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
- Lestijden
- 440
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
- Studiebewijs
- Certificaat
- Beroepskwalificatie
- Ja
- Diplomagerichte opleiding
- Neen