Magazijnier

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Magazijnier diagram image
  • In deze module leert men de goederen opslaan en de voorraad beheren en inventariseren. Ook de ordervoorbereiding en het verplaatsen van de goederen in de opslag- of bewerkingszone, komt aan bod in deze module. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband en het organiseren van de dagelijkse werkzaamheden, met oog voor kwaliteit, welzijn, veiligheid, milieu en netheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    60

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men de goederen naar de verzendzone brengen en verzenden met de bijhorende administratie. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband en het organiseren van de dagelijkse werkzaamheden, met oog voor kwaliteit, welzijn, veiligheid, milieu en netheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    60

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Magazijnier Volwassenenonderwijs leert men specifieke uitvoerende taken/werkzaamheden verrichten met betrekking tot goederenbehandeling (rekening houdend met kwaliteitsprocedures, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften en leveringstermijnen) en men leert de coördinatiemaatregelen die genomen werden door de leidinggevende teneinde de ontvangst, de opslag, het voorraadbeheer, de voorbereiding van bestellingen en de verzending van goederen, producten, grondstoffen, … te garanderen, correct uitvoeren
Thema's
Logistiek en transport
Logistiek en transport > Logistiek
Ingericht vanaf
01.09.2016
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
160
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen