Bereider van vleesproducten
Opleidingsprofiel
•
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.
Opbouw en modules
-
In deze module leert men halffabricaten en specialiteiten van vleesproducten klaarmaken zoals rauwe en gekookte zouterijproducten, kookworsten, vleesbroden, droge worsten, leverbereidingen, bloedbereidingen, geleibereidingen, frituursnacks, vleesproducten in glas of blik, …. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, het regelen van het eigen werk, het bepalen van de werkvolgorde met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert men vleesproducten klaarmaken zoals rauwe en gekookte zouterijproducten, kookworsten, vleesbroden, droge worsten, leverbereidingen, bloedbereidingen, geleibereidingen. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 80
Zoek waar je dit kan volgen -
In deze module leert men de ontvangst en de controle van vers vlees en ingrediënten uitvoeren, alsook de producten verpakken en etiketteren én de voorraad opvolgen. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
- Studiebewijs
- Deelcertificaat
- Lestijden
- 40
Zoek waar je dit kan volgen
Waar kan je deze opleiding volgen?
Omschrijving van het opleidingsprofiel
In de opleiding Bereider van vleesproducten Volwassenenonderwijs leert men vleesproducten bereiden die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees, waarbij de kenmerken van vers vlees verdwenen zijn en die een verduurzamingsproces hebben ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie.
- Thema's
-
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Slagerij - Ingericht vanaf
- 01.09.2016
- Niveau
- Secundair Volwassenenonderwijs
- Lestijden
- 200
- Toelatingsvoorwaarden
- Meer weten over de voorwaarden
- Studiebewijs
- Certificaat
- Beroepskwalificatie
- Ja
- Diplomagerichte opleiding
- Neen