Bereider van vleesproducten

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Bereider van vleesproducten diagram image
  • In deze module leert men halffabricaten en specialiteiten van vleesproducten klaarmaken zoals rauwe en gekookte zouterijproducten, kookworsten, vleesbroden, droge worsten, leverbereidingen, bloedbereidingen, geleibereidingen, frituursnacks, vleesproducten in glas of blik, …. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, het regelen van het eigen werk, het bepalen van de werkvolgorde met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men vleesproducten klaarmaken zoals rauwe en gekookte zouterijproducten, kookworsten, vleesbroden, droge worsten, leverbereidingen, bloedbereidingen, geleibereidingen. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men de ontvangst en de controle van vers vlees en ingrediënten uitvoeren, alsook de producten verpakken en etiketteren én de voorraad opvolgen. Tijdens het leerproces heeft men ook aandacht voor het werken in teamverband, met oog voor hygiëne en voedselveiligheid.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Bereider van vleesproducten Volwassenenonderwijs leert men vleesproducten bereiden die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees, waarbij de kenmerken van vers vlees verdwenen zijn en die een verduurzamingsproces hebben ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie.
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Slagerij
Ingericht vanaf
01.09.2016
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
200
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen