Bereider van visproducten

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Bereider van visproducten diagram image
  • In deze module leert men keukenfonds, basissauzen en –soepen, enkelvoudige salades, eenvoudige koude gerechten en traiteurschotels, eenvoudige warme gerechten en traiteurschotels bereiden. Men leert ook de technieken voor het samenstellen van schotels voor fondue, gourmet, barbecue, wok en steengrill en leert hierbij de richtlijnen voor een allergenenbeleid toepassen. Ook de regels van het voedselveilig, veilig en economisch werken worden doorheen de module voortdurend toegepast.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men vis te controleren bij ontvangst (kwaliteit, kwantiteit, traceerbaarheid ...), de juiste acties te ondernemen bij non-conformiteit, vis panklaar maken en op een correcte manier stockeren.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert men keukenfonds, basissauzen en afleidingen, basissoepen, consommés, bisques en vreemde soepen, enkelvoudige en samengestelde salades, koude gerechten en traiteurschotels, ovengerechten en warme gerechten en traiteurschotels bereiden. Men leert hierbij de richtlijnen voor een allergenenbeleid toepassen. Ook de regels van het voedselveilig, veilig en economisch werken worden doorheen de module voortdurend toegepast.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Waar kan je deze opleiding volgen?

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Bereider van visproducten Volwassenenonderwijs leert men leert men verse vis, schaal- en schelpdieren panklaar te maken en te verwerken tot koude en warme gerechten of producten teneinde deze te verkopen via de toonbank of op bestelling af te leveren bij de klant. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Visverwerking
Ingericht vanaf
01.02.2019
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
320
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Ja
Diplomagerichte opleiding
Neen