Voetverzorger

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Voetverzorger diagram image
  • In deze module leert de cursist een behandelingsplan opmaken voor het uitvoeren van een volledige voetverzorging. Hij leert ook de verschillende mogelijkheden voor het uitvoeren van een voetverzorging, met en zonder apparaten, op basis van kennis over de voet, voetanomalieën, lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen en materialen. Hij verwerft de kennis over de veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften m.b.t. de voetverzorging
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    60

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een behandelingsplan opmaken en het zelfstandig uitvoeren van een aangepaste voetverzorging bij klanten. Hij leert ook de behandeling aanpassen aan de invloeden ervan op de voet. Communicatievaardigheden en deontologie worden met het oog op het ontvangen van een klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    60

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module verwerft de cursist een stevige theoretische onderbouw van weefselleer en anatomie in het kader van voetverzorging. Hij leert eveneens een behandelingsplan invullen om een nagelverzorging uit te voeren.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    60

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist verbanden en specifieke verzorgingstechnieken toepassen in het kader voetverzorging. Hij leert ook de behandeling aanpassen. Communicatievaardigheden en deontologie worden in het kader van het ontvangen van een klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd aangebracht
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van een nagelverzorging. Hij leert nagelverzorging, manueel en met apparaten uitvoeren, voetmassage en de techniek ter voorkoming van het ingroeien van de nagels. Hij leert de behandeling uitvoeren op basis van kennis van nagel en huid en hun anomalieën, van lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen, materialen en apparaten. Hij leert de behandeling flexibel aanpassen naargelang de invloeden ervan op de nagel. Communicatievaardigheden en deontologie worden in het kader van het ontvangen van een klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    60

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een eenvoudig behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van een elementaire voetverzorging. Hij leert eveneens de verschillende mogelijkheden van manuele nagelverzorging uitvoeren, een voetcrème inmasseren, de behandeling uitvoeren op basis van elementaire kennis van nagel, huid, producten en materialen en de behandeling flexibel aanpassen aan de invloeden ervan op de nagel. Communicatievaardigheden en deontologie worden in het kader van het ontvangen van een klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Voetreflexmassage onderscheidt zich van de gewone voetmassage door specifieke doelgerichte technieken op reflexzones. De basiscompetenties van de uitbreidingsmodule “Voetreflexmassage” zijn afgeleid van het referentiekader aangereikt door de Belgische beroepsvereniging van Reflexologisten (BEVO). In deze uitbreidingsmodule leert de cursist de reflexzones op de voet kennen. Hij leert de verschillende technieken voor voetreflexmassage aan en oefent deze grondig in. Hij maakt ook kennis met behandelings- en onderzoeksmethodes inzake voetreflexmassage. Het betreft enkel de niet-medische toepassingen. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    160

    Zoek waar je dit kan volgen
  • Etherische oliën hebben een weldadig effect op lichaam en geest, zowel stimulerend als ontspannend als zuiverend. Het werken met aromatische oliën wordt in diverse beroepen aangewend, onder meer bij masseurs, voetverzorgers en schoonheidsspecialisten. In deze uitbreidingsmodule betreft het enkel de niet-medische toepassingen. In deze uitbreidingsmodule verwerft de cursist de nodige kennis over het werken met essentiële oliën, draagoliën en andere relevante natuurlijke producten. Hij leert een behandelplan opstellen met als doel de cliënt correct advies te geven voor het veilig gebruik van aromatische oliën. Hij leert een massage met aromatische oliën zelfstandig uitvoeren. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    160

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

In de opleiding Voetverzorger Volwassenenonderwijs leert men Volgens het referentiekader heeft de voetverzorger de volgende taken: 
  • Het nodige materiaal voorzien
  • Communiceren met de klant
  • Voetverzorgingsbehandelingen uitvoeren
  • Schoonheidsproducten verkopen
  • Administratie doen
  • Samenwerken met collega’s 
  • De eigen deskundigheid opbouwen
  • Instaan voor de orde en de netheid op de werkplek
  • Instaan voor hygiëne
  • Meewerken aan welzijn op het werk
Ingericht vanaf
01.09.2010
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
320
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Neen

Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken