Nagelstylist

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Nagelstylist diagram image
  • In deze module leert de cursist de meest courante (manuele) technieken, producten en materialen toepassen om nagels te verlengen, te modelleren en te versieren en om beschadigde nagels te herstellen. De cursist leert ook de meest courante (manuele) technieken toepassen om kunstnagels te plaatsen, bij te werken en te herstellen. De cursist leert tevens alert te zijn voor mogelijke indicaties en contra-indicaties voor nagelstyling.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module verwerft de cursist een grondige kennis over de nagel, huid en hun anomalieën, lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, materialen, apparaten en over de vigerende veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften in een schoonheidsinstituut
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist bijzondere technieken of materialen toepassen om nagels te modelleren en te versieren. Hij leert bijzondere technieken toepassen om kunstnagels te plaatsen, bij te werken en te herstellen. De cursist leert in te spelen op nieuwe trends en evoluties inzake nagelstyling. Hij leert de nodige administratieve verrichtingen uitvoeren in functie van de taken van een nagelstylist.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van een basisnagelverzorging. Hij leert een handcrème inmasseren en verschillende mogelijkheden voor het uitvoeren van een basisnagelverzorging. Communicatievaardigheden en deontologie worden bij het ontvangen van een klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • In deze module leert de cursist een behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van een volledige handverzorging. Hij leert verschillende mogelijkheden en nieuwe trends voor het uitvoeren van handverzorging en het lakken van nagels. Hij leert ook de voorbehandeling uitvoeren voor het aanbrengen van kunstnagels. Communicatievaardigheden en deontologie worden bij het ontvangen van de klant bijgebracht. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen

Omschrijving van het opleidingsprofiel

Een nagelstylist is een expert in het creëren van mooie teen- en vingernagels. De nagelstylist kan nagels verlengen, nagels modelleren, nagels versieren, afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Het is de taak van de nagelstylist om de nagelkwaliteit te verbeteren. De nagelstylist kan ook kunstnagels van verschillende materialen aanbrengen, kunstnagels bijwerken en nagels op bijzondere wijze lakken met eventueel gebruik van versieringen (art nails). De nagelstylist moet ook oog hebben voor wat de klant wil.

In de beroepsopleiding Nagelstylist leert de cursist:

  • eigenschappen van de nagel, de huid en hun anomalieën kennen;
  • cosmetische producten, materialen, apparaten gebruiken voor hand- en nagelverzorging;
  • teen- en vingernagels verzorgen;
  • de nagelkwaliteit verbeteren; 
  • nagels verlengen, modelleren en versieren;
  • kunstnagels aanbrengen, bijwerken en herstellen;
  • rekening houden met indicaties en contra-indicaties voor nagelstyling;
  • administratie doen;
  • met de klant communiceren;
  • voor orde, netheid en hygiëne op de werkplek instaan;
  • de eigen deskundigheid opbouwen.
De cursist leert ook oog te hebben voor de wensen van de klant en rekening te houden met de van toepassing zijnde veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften. 
Ingericht vanaf
01.02.2013
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
320
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Neen

Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken