Ijzervlechter

Opleidingsprofiel
CVO
Voor elke opleiding in het volwassenenonderwijs bestaat een opleidingsprofiel. Het beschrijft wat je zal leren. Er staat in hoeveel lestijden er zijn en hoeveel modules. Wanneer je alle modules van een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je voor die opleiding een certificaat of diploma.

Opbouw en modules

Ijzervlechter diagram image
  • De inhoud van deze module omvat de basiscompetenties voor het uitvoeren van kleine elementen in beton zoals dekstenen en boordstenen.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen
  • De inhoud van deze module omvat de basiscompetenties voor het uitvoeren van geïntegreerde betonconstructies zoals funderingen, balken, kolommen en platen. Het gebruiken van stellingen en ladders zit ook in deze module.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    80

    Zoek waar je dit kan volgen
  • De inhoud van deze module omvat de basiscompetenties voor het uitvoeren van ijzervlechtwerk. Het lassen en vlechten van betonstaal voor constructies in gewapend beton, zoals balken, kolommen, platen en trappen en het vlechten van staven tot korven en het plaatsen in de bekisting zit ook in deze module.
    Studiebewijs
    Deelcertificaat
    Lestijden
    40

    Zoek waar je dit kan volgen

Waar kan je deze opleiding volgen?

Omschrijving van het opleidingsprofiel

De beroepsopleiding IJzervlechter hoort thuis in het studiegebied BOUW (BW). De opleiding is afgeleid van een beroepsprofiel (BP IJzervlechter van de SERV 1997). De ijzervlechter is een geschoolde arbeider die instaat voor het maken en het plaatsen van metalen wapeningen waarrond vervolgens het beton wordt gestort. Op tal van bouwplaatsen knipt, buigt en last hij de metalen staven of draden samen. Die moeten dienen om in de bekistingen geplaatst te worden, als betonwapening voor het versterken van het beton.

In het beroepsprofiel werden geen beroepsdrempels opgenomen. In het beroepsprofiel is geen niveaubepaling opgenomen.

Ingericht vanaf
01.09.2008
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Lestijden
160
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden
Studiebewijs
Certificaat
Beroepskwalificatie
Neen
Diplomagerichte opleiding
Neen