Chef de partie desserten gebak en brood

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
CVO Qrios
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Locaties
Provincie Vlaams-Brabant

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Chef de partie desserten, gebak en brood Volwassenenonderwijs leert men

voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen doen, koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, de gerechten afwerken en de kwaliteit  controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast.

In deze opleiding ligt de focus op de productgroep desserten, gebak en brood; desserten, gebak en brood staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de  inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod.

Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.

Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Chef de partie desserten gebak en brood

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
Bistro-nagerechten
Officiële naam: Bistronagerechten
25.01.2024 06.06.2024 donderdag avond 3000 Leuven 80
Bistro-nagerechten
Officiële naam: Bistronagerechten
07.09.2023 18.01.2024 donderdag avond 3000 Leuven 80
Gastvrije verwelkoming en serveertechnieken
Officiële naam: Initiatie ontvangst en bediening van gasten
23.01.2024 04.06.2024 dinsdag avond 3000 Leuven 80
Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Officiële naam: Initiatie ontvangst en bediening van gasten
05.09.2023 16.01.2024 dinsdag avond 3000 Leuven 80
Koken onder vrienden nagerechten
Officiële naam: Eenvoudige nagerechten
30.01.2024 04.06.2024 dinsdag avond 3000 Leuven 40