Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro

Opleiding
CVO

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Verantwoordelijke brasserie taverne bistro worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bedienen van gasten, het uitvoeren van werkzaamheden in de zaal, het bereiden van consumptie-ijsproducten en het bereiden van snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten. Na de opleiding kan de cursist: richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven de lokalen en het zaalmaterieel onderhouden over de sector een algemeen beeld opbouwen onder begeleiding de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren onder begeleiding een zaal klaarzetten onder begeleiding de omgang met gasten verzorgen onder begeleiding gasten bedienen onder begeleiding de werkzaamheden in de zaal uitvoeren de werkzaamheden in de zaal uitvoeren eenvoudige zaalbereidingen voorbereiden specifieke zaalbereidingen uitvoeren zaalversnijdingen voorbereiden gasten bedienen de bar voorbereiden alcoholvrije dranken schenken bier schenken de bar voorbereiden alcoholhoudende dranken schenken cocktails en gemengde dranken schenken warme dranken schenken wijn schenken de lokalen en bakkerijmaterialen onderhouden onder begeleiding consumptie-ijs en consumptie-ijsproducten bereiden producten bewaren taprituelen uitvoeren een bestelling uitvoeren de installaties en het materiaal onderhouden een toog beheren snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten bereiden de installaties en het materiaal onderhouden veiligheid en hygiëne naleven voorraadbeheer beheersen elementen uit de wetgeving beschrijven beroepsreglementering toepassen het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken organiseren voeding- en drankencontrole bewaken 

Onderwijstaal
Nederlands
Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
BBQ Outdoor Cooking - Lente-Zomer
Officiële naam: Snacks/tearoom
03.02.2024 22.06.2024 zaterdag voormiddag 3550 Heusden-Zolder 80
BBQ Outdoor Cooking - Lente-Zomer
Officiële naam: Snacks/tearoom
02.02.2024 21.06.2024 vrijdag voormiddag 3550 Heusden-Zolder 80
BBQ Outdoor Cooking - Lente-Zomer
Officiële naam: Snacks/tearoom
01.02.2024 20.06.2024 donderdag avond 3550 Heusden-Zolder 80
BBQ Outdoor Cooking - Lente-Zomer
Officiële naam: Initiatie snacks/tearoom
01.02.2024 20.06.2024 donderdag avond 3550 Heusden-Zolder 80
BBQ Outdoor Cooking - Lente-Zomer
Officiële naam: Snacks/tearoom
30.01.2024 18.06.2024 dinsdag avond 3550 Heusden-Zolder 80
Hapjes, Tapas, Bieren en Cocktails - module Drankenkennis, bar en cocktails
Officiële naam: Drankenkennis, bar en cocktails
23.09.2023 15.06.2024 zaterdag voormiddag 3550 Heusden-Zolder 40
Heerlijke Hapjes - Wereldkeuken
Officiële naam: Initiatie snacks/tearoom
12.09.2023 18.06.2024 dinsdag avond 3550 Heusden-Zolder 80
IJscreaties - Bereidingen, Taarten en Pralines
Officiële naam: Consumptie-ijs
19.09.2023 25.06.2024 dinsdag avond 3550 Heusden-Zolder 80
Italiaans Koken
Officiële naam: Initiatie snacks/tearoom
22.09.2023 28.06.2024 vrijdag voormiddag 3550 Heusden-Zolder 80
Spaans Koken
Officiële naam: Initiatie snacks/tearoom
11.09.2023 17.06.2024 maandag avond 3550 Heusden-Zolder 80