Chef de partie desserten gebak en brood

Opleiding
CVO
Onderwijsinstelling
CVO Gent
Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Keuken
Locaties
Provincie Oost-Vlaanderen

Inhoud van de opleiding

In de opleiding Chef de partie desserten, gebak en brood Volwassenenonderwijs leert men voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen doen, koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, de gerechten afwerken en de kwaliteit  controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast.

In deze opleiding ligt de focus op de productgroep desserten, gebak en brood; desserten, gebak en brood staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de  inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod.

Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Onderwijstaal
Nederlands
Studiebewijs
Certificaat
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Alle cursussen uit de opleiding Chef de partie desserten gebak en brood

Naam Begindatum Einddatum Lesdag Lesmoment Gemeente Lestijden
Bistronagerechten
Officiële naam: Bistronagerechten
07.09.2023 18.01.2024 donderdag avond 9000 Gent 80
Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Officiële naam: Initiatie ontvangst en bediening van gasten
31.01.2024 12.06.2024 woensdag avond 9000 Gent 80
Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Officiële naam: Initiatie ontvangst en bediening van gasten
06.09.2023 26.01.2024 woensdag avond 9000 Gent 80