Wijn en gastronomie

Cursus
CVO
Afgelopen
Officiële naam
Wijn en gastronomie, wijnkaart en –kelder
Onderwijsinstelling
CVO Kisp
Website
Cursuspagina
Opleiding
Sommelier (CVO Kisp)

Praktische informatie

Periode
05.09.2023 - 23.01.2024
Lesdag
dinsdag
Lesmoment
avond
Lestijden
80
Lesvorm
Contactonderwijs
Duaal leren
Neen
Inschrijvingsgeld
€ 120
Extra studiekosten
€ 555
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Bekijk op de cursuspagina wanneer een nieuwe opleiding start

Inhoud van de cursus

Officiële naam
Wijn en gastronomie, wijnkaart en –kelder
Opleidingsprofiel
Omschrijving

In deze module leert de cursist een wijnkaart uitwerken met oog voor de combinatie van wijn en gerechten, wijnen bestellen, ontvangen en controleren. Ook leert men de wijnkelder organiseren, opvolgen en beheren.
De competenties en kennis komen geïntegreerd aan bod in de module. De module wordt als geheel geëvalueerd.
Volgende generieke competenties zullen in deze module geïntegreerd aan bod komen:
- 2. Werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
- 3. Werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid

Thema's
Voeding en horeca
Voeding en horeca > Restaurant - Brasserie - Dranken
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Lesplaats

Holstraat 62
9000 Gent

51.05294, 3.71426