Toeristisch receptionist: Frans voorbereiding

Cursus
CVO
Afgelopen
Officiële naam
Zakelijke communicatie in een eerste vreemde taal 2
Onderwijsinstelling
CVO LBC-NVK C 38166
Website
Cursuspagina
Opleiding
Host/hostess op een toeristische bestemming (CVO LBC-NVK C 38166)

Praktische informatie

Periode
08.09.2023 - 22.12.2023
Lesdag
vrijdag
Lesmoment
namiddag
Lestijden
80
Lesvorm
Afstandsonderwijs mogelijk
Duaal leren
Neen
Inschrijvingsgeld
€ 120
Extra studiekosten
€ 12
Niveau
Secundair Volwassenenonderwijs
Bekijk op de cursuspagina wanneer een nieuwe opleiding start

Inhoud van de cursus

Officiële naam
Zakelijke communicatie in een eerste vreemde taal 2
Opleidingsprofiel
Omschrijving

Door de module “Zakelijke communicatie in een eerste vreemde taal 2” worden de door de SERV voorgeschreven competenties met betrekking tot communicatie, telefonie en onthaal bereikt in een eerste moderne vreemde taal op het niveau A2 van het ERK.
Concreet betekent dit dat de cursist in de mondelinge en telefonische communicatie met klanten, bezoekers, collega’s… zich op een juiste manier kan uiten en volgens de voorgeschreven procedures optreden, zich hierbij vlot bedienend van een eerste moderne vreemde taal in een zakelijke context. Dit betekent niet dat het hele spectrum van het betreffende ERK-niveau bereikt wordt.

Dit houdt in:

Spreekvaardigheid
De cursist kan communiceren over eenvoudige en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling van informatie over vertrouwde onderwerpen en activiteiten betreffen. Hij kan zeer korte sociale gesprekken aan, hoewel hij gewoonlijk niet voldoende begrijpt om het gesprek zelfstandig gaande te houden.

Luistervaardigheid
De cursist kan zinnen en de meest frequente woorden begrijpen die betrekking hebben op gebieden die van direct persoonlijk belang zijn (bijvoorbeeld basisinformatie over zichzelf, het bedrijf, zijn functie… plaatselijke omgeving, werk). Hij kan de belangrijkste punten in korte, duidelijke eenvoudige boodschappen en aankondigingen volgen.

Leesvaardigheid
Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2012 Opleidingsprofiel Volwassenenonderwijs: Studiegebied Toerisme – Host/hostess op een toeristische bestemming - Versie 1.0 BVR Pagina 15 van 27
De cursist kan zeer korte eenvoudige teksten lezen. Hij kan specifieke voorspelbare informatie vinden in eenvoudige, alledaagse teksten zoals advertenties, folders, menu’s en dienstregelingen en hij kan korte, eenvoudige, persoonlijke brieven lezen.

Schrijfvaardigheid
De cursist kan korte, eenvoudige notities en boodschappen opschrijven. Hij kan een zeer eenvoudige persoonlijke brief schrijven, bijvoorbeeld om iemand voor iets te bedanken.

Thema's
Toerisme
Verkoop en administratie
Verkoop en administratie > Administratie
Toelatingsvoorwaarden
Meer weten over de voorwaarden

Lesplaats

Potvlietlaan 2A
2600 ANTWERPEN

51.203449249268, 4.4404301643372


Zoek een opleiding

Ik wil zoeken met meer filters

Weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? We zetten je op weg.

Help mij zoeken